Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

Αγαπητή κυρία Μαυραγάνη,

                Παρακολουθήσαμε στην εκπομπή σας της 28ης Φεβρουαρίου τον κύριο Γιακουμάτο να εκφράζει  την συμπαράστασή του στους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα  ( οι οποίοι δέρνονταν αλύπητα από τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα) και να δηλώνει ότι θα δεί αντιπροσωπεία τους στο γραφείο του την επόμενη Πέμπτη 6/3. Δήλωσε επίσης, ότι τον διαβεβαίωσε ο Υπουργός Παιδείας ότι « 1600 εκπαιδευτικοί έχουν ήδη  τοποθετηθεί σε οργανικές θέσεις».
               
Παρακαλούμε ενημερώστε τον κύριο Γιακουμάτο, αφού ο υπουργός του μεταφέρει αναληθή στοιχεία, ότι η κατάσταση με τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα έχει ως εξής:

1. Προκηρύχθηκαν 230 θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε όλη την Ελλάδα για τους εκπαιδευτικούς που διαθέτουν και δεύτερο πτυχίο δασκάλου ή νηπιαγωγού. Στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ καλύπτονται οι 187 θέσεις. Μόνιμοι πίνακες  δεν έχουν ακόμα δημοσιευτεί, 3 εβδομάδες πριν τη λήξη της διαθεσιμότητας.

2.Από την προκήρυξη των 150 θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των Δήμων δεν έχουμε ακόμη ούτε τους προσωρινούς πίνακες  κατάταξης. Ομοίως και για τις 925 θέσεις σε δημόσια ΙΕΚ και ΣΕΚ οι προσωρινοί  πίνακες κατάταξης αναμένονται. Επίσης, όσον αφορά τα ΣΕΚ, ( μεταγυμνασιακή κατάρτιση) θυμίζουμε ότι ΔΕΝ  ΕΧΟΥΝ ΙΔΡΥΘΕΙ και η «μετάταξή μας» θα γίνει σε δομές που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.....(άς το επιβεβαιώσει ο κύριος Γιακουμάτος με τον υπεύθυνο για την δημιουργία ΣΕΚ υφυπουργό για θέματα Δια Βίου Μάθησης κύριο  Κ.Γκιουλέκα, βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης)

3. Στις 26/2/2014 δημοσιεύτηκε ΦΕΚ με άλλες 381 θέσεις σε ΙΕΚ,ΣΕΚ και νοσοκομεία. Οι θέσεις αυτές αποκλείεται να καλυφθούν, διότι η προκήρυξη  ακόμη και αν γίνει την Τρίτη 4/3, ο χρόνος για υποβολή αιτήσεων και κατάταξη ΑΣΕΠ σε προσωρινούς πίνακες ξεπερνά την ημερομηνία λήξης της διαθεσιμότητας, που είναι η 22α Μαρτίου του 2014.....Στο ΦΕΚ αυτό οι νοσηλευτές εκπαιδευτικοί , που διαθέτουν πτυχίο Πανεπιστημίου /ΤΕΙ  και μεταπτυχιακά, θα κληθούν να κάνουν αίτηση σε θέσεις  ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ  ΔΕ.....( μισθός 580 Ευρώ)

Συμπέρασμα:

1) ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΑΓΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!!!

2) Κι άν ακόμη λειτουργούσαν οι μετατάξεις, παραμένουν 227 άνθρωποι υπό απόλυση, αφού οι υποτιθέμενες θέσεις υπολείπονται του συνολικόυ αριθμού διαθεσίμων (187+150+925+381= 1.643)

Επίσης,  παρακαλούμε θυμίστε στον κύριο Γιακουμάτο ότι ΟΛΟΙ  οι  1870;  εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα ενημερωθήκαμε από τις υπηρεσίες μας, ότι βρισκόμαστε στις μισθολογικές τους καταστάσεις έως τις 22/3/2014. Ας μας απαντήσει ο πονόψυχος κύριος  Γιακουμάτος τι ακριβώς σημαίνει διαγραφή υπαλλήλου από τις μισθολογικές καταστάσεις , «τοποθέτηση σε οργανική θέση» ή ΑΠΟΛΥΣΗ?

                Ο «εμπαιγμός» μας, που επικαλείται ο κύριος Γιακουμάτος είναι διαρκής και μόνιμος και εκπορεύεται μαζί με σχόλια όπως « οι εκπαιδευτικοί ήταν τεμπέληδες, χωρίς προσόντα, με πλαστά πτυχία, συμμετείχαν σε βιομηχανία παραγωγής ανέργων κλπ» από όλους τους βουλευτές της συμπολίτευσης με πρώτους τους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ψήφισαν  ΟΛΟΙ την απόλυσή μας και τώρα  μας «λυπούνται», ασελγώντας πάνω στα πτώματά μας, διδάσκοντας πολιτικό ήθος.. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!

Είμαστε στη διάθεσή σας για όποια πληροφορία χρειάζεστε.
Σας ευχαριστούμε θερμά,

Η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα Νομού Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου